Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare gillar utspel från Centern

/
  • Fredrik Hammargården, vd i Nordic Digital Solutions, välkomnar Emil Källström och Centerns förslag på personaloptioner.

"Mindre i lön – satsa i stället på personaloptioner."
Den satsningen levererar nu C i valrörelsen för att skapa mer jobb.
Och de får stöd av Fredrik Hammargren, vd och delägare i Nordic Digital Solutions AB i Sundsvall.

Annons

Det är Centerns riksdagsman i länet, Emil Källström, som vill fortsätta satsningen på småföretagen för att få fram fler jobb.

Bland annat pekar han på möjligheten att personal ska kunna erbjudas optioner där man blir delägare i företaget.

– Det är en modell som många växande företag använder internationellt med stor framgång. Det är möjligt även i Sverige, men vi måste göra det mindre krångligt och ändra beskattningen för att göra det attraktivare, säger Emil Källström.

Fredrik Hammargården har arbetat som företagare i flera år och är nu vd på Nordic Digital Solutions i Sundsvall, som jobbar med digitala skärmar. Han välkomnar denna satsning.

– Många småföretagare sitter med många idéer och vill växa. Men uppstartsfasen av nya verksamheter är kostsamma och ska man få tag på kompetent personal är det här en möjlighet, säger han.

– Det innebär också en ökad delaktighet som är positiv, säger Fredrik Hammargården.

Emil Källström pekar på att fyra av fem nya jobb i Sveriges skapas just bland småföretagare.

Han och hela Alliansen vill också införa ett högkostnadsskydd kring sjuklöner för företag med upp till tre miljoners omsättning.

– Idag får förtagen betala sjuklönen de två första veckorna. Vi vill i stället införa en modell där dessa företag bara behöver stå för två dagar per år, resterande delen går via Försäkringskassan, säger Emil Källström.

Mer läsning

Annons