Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare utan telenät i två veckor

/
  • Mikael Hellberg är en av de drabbade på Pensionärsvägen som i två veckor varit utan fast telenät.
  • Obrukbar telefon och dator står på kontoret och är en ständig irritationskälla för Lennart Ädel.
  • Kabeln ligger uppgrävd, att koppla ihop den igen ska ta en halv till en timme enligt Telia, men på två veckor har ingen kunnat avsätta den tiden.

För två veckor sedan grävdes telekabeln på Pensionärsvägen av. Sedan dess har företagare tappat kunder och inte kunnat klara bankärenden, men Telia har valt att skynda långsamt.

Annons
Irritationen är stor på Pensionärsvägen, det rör sig om sex privatpersoner och två företagare som under 14 dagar inte kunnat använda det fasta telenätet. Först skulle kabeln lagas inom fem dagar, sedan sköts det upp ytterligare några dagar och så kom besked att det blir tidigast nu på fredag och så i förrgår kom budet om att det skulle bli nästa tisdag.
Kabeln ligger framgrävd och kopparledningarna glittrar förargelseväckande i solen. Lennart Ädel som driver Ädels maskinservice har tappat kunder eftersom många beställningar kommer via mail och fax. Vidare brukar han beställa reservdelar via nätet.
Inte heller får vi fram leveranstider. Fakturor och bankärenden kan vi inte sköta, vi har ju gått i fällan att allt ska skötas via datorn och nu fungerar ingenting. Jag är rätt så arg nu, säger Lennart Ädel.
Och orolig för att få en betalningsanmärkning.
Mikael Hellberg bor längs gatan och har i omgångar försökt ringt till Telia. Ibland har han kommit fram och fått besked om att det kommer att dröja ytterligare innan något händer, men precis som Lennart Ädel känner han att det finns gränser för hur länge man vill vänta på att komma fram till Telia när samtalen rings från mobiltelefon.
Avgrävningen inträffade efter att Flextronic märkt ut var el- och teleledningarna gick innan MittSverige Vatten började gräva. Då fanns uppgifter om att ledningarna löpte bredvid varandra och där gjordes markeringar. Men när grävningen påbörjades visade det sig att det bara var elledningen som låg där. Teleledningen låg ett par meter längre bort och blev därför kapad.

Mer läsning

Annons