Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsresa stoppad i sista minuten

/

Orsak: båten kan sjunka För flera månader sedan bokades båtresan till Finland för närmare 100-talet Elektro Sandberganställda. I torsdags, dagen före avresa, kom besked om att ledningen stoppat alltihop. Färjan kunde sjunka.

Annons
Anställda vid Elektro Sandberg är mycket upprörda över ledningens agerande.
Det är märkligt att det är så farligt att många åker färja, det inte var något problem för företaget att flytta så många med flyg i samband med orkanen Gudrun, säger en av dem som ofrivilligt fick stanna hemma i helgen.
Resan kostade drygt 250 000 kronor och måste betalas i alla fall. Under turen skulle planerings- och uppföljningsarbete pågå. Dessutom var det tänkt som en träff för att många nyanställda, som kommit från Båkab och Graninge, skulle få möta andra i företaget.
Kjell Selinder är chef för kompetenscheferna och var den som godkände resan från början. Han informerade då även företagsledningen i Malmö om planerna och det fanns inga invändningar. Det var i onsdags som ledningen plötsligt och oväntat ändrade inställning.
Och reaktionerna blev minst sagt kraftiga när de anställda fick veta på torsdagen att resan ställts in.
Jag har full förståelse för de anställdas reaktioner. Företagsledningen kom sent till insikt om risken med att samla så mycket personal på ett och samma ställe. Det blir för sårbart när det är en så viktig grupp, de handhar lokalnät och projektverksamhet, säger Kjell Selinder.
Förklaringen möts med misstro från de anställda. Underlig motivering, säger flera.
Facket ifrågasatte motiveringen och krävde tydligare besked från ledningen. Svaret blev att det var av säkerhetsskäl. Och att om några börjar med den här typen av utflykter så kan det bli flera som vill göra det på andra håll i landet. Facket fann dock det sistnämnda lite underligt eftersom den här typen av resor gjorts tidigare inom företaget.
I stället kommer nu Elektro Sandberg att ordna någon form av möte på stadiga landbacken i januari.

Mer läsning

Annons