Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringsbolag betalar tipspengar

Försäkringsbolaget If ser mycket allvarligt på sabotaget mot en kraftstation i Skärsätt i Njurunda. Därför kommer de att dela ut tipspengar till den som kan ge upplysningar om händelsen som inträffade för två veckor sedan.

Annons
I början av augusti i år upptäcktes det att kraftstationen i Skärsätt blivit utsatt för skadegörelse. Någon eller några hade stoppat ned en hydraulslang vid dammens intagningsgrind. Slangen hade sedan förstört turbinen.
Det var den fjärde gången på nio år som kraftstationen utsatts för sabotage. Men vid de tidigare tillfällena har skadegörelsen varit mindre omfattande. Alla incidenterna har polisanmälts. Men än så länge finns inga spår efter eventuella förövare.
Tyvärr måste vi se det värsta scenariot. Vad skulle kunna hända om till exempel vattenmassorna släpps fria, säger Jens Wickström på försäkringsbolaget If.
Den här gången väljer försäkringsbolaget att betala ut tipspengar till den som kan ge information om sabotaget. Det kan vara någon som sett något som kan sättas i samband med händelsen.
Kraftverket ligger på en isolerad plats i skogen där få människor passerar. Därför är alla tips värdefulla, säger Jens Wickström.
Den som sett något kan kontakta närpolisen på Kvissleby, Jan Wickström på If eller ringa direkt till kraftsstationen i Skärsätt.

Mer läsning

Annons