Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försenad våffeldag på Kupan

I går bjöd Röda korset i Njurunda på våffelfest. Att våffeldagen egentligen var i fredags spelade ingen roll för Njurundaborna, som fyllde alla stolar i Röda korsets lokal på Affärsgatan.

Annons
Redan klockan elva, en timme innan utsatt tid, började människorna fylla Kupan i Njurunda. Många vet att det ofta är fullsatt på Röda korsets soppdagar, som de ordnar en gång i månaden, och ville säkra sig en plats.
Men i går var det ingen vanlig soppdag. Det var ett efterskottsfirande av våffeldagen, och vid tolvtiden började lukten av nygräddade våfflor sprida sig i lokalen. Och det var snart fullsatt. För 25 kronor fick besökarna två syltade våfflor med grädde, kaffe, fikabröd och underhållning i form av musik.
Mellan 45 och 50 personer har köpt våfflor här idag. En vanlig dag är det i snitt 20 personer som besöker oss, men under soppdagarna brukar det vara fullsatt, säger Margot Norman, som beskrivs av hennes kamrater som Röda korsets eldsjäl i Njurunda.
Underhållningen stod "Plockfinkarna" för. Sex medlemmar från Gnarp och Ilsbo som sjunger och spelar för alla som vill lyssna.
Det är så roligt att träffa folk, säger dragspelare Signe Selander som är äldsta medlemmen i bandet med sina 93 år.
Den 13 april är det dags för soppdag på Kupan igen.

Mer läsning

Annons