Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslaget par fast efter väskstöld på Ica

En 85-årig kvinna bestals på sin handväska på Ica Kubiken under torsdagen. Men tjuvarna registrarades av övervakningskameran, och togs av polisen när de försökte plundra kvinnans konto på Nordea.

Annons
De misstänkta, en 24-årig man och en 21-årig kvinna, anhölls på torsdagskvällen misstänkta för stöld, bedrägeriförsök och urkundsförfalskning.
Enligt polisen var den gamla damen och handlade på Ica Kubiken när mannen började prata med henne. Under samtalet ställde han sig mellan damen och hennes kundvagn, där hon förvarade handväskan. Samtidigt passerade den unga kvinnan som av en händelse vagnen, och när mannen gick vidare upptäckte damen att hennes handväska blivit stulen.
Senare, vid 14.15, kom de misstänkta in på Nordea och ville göra ett uttag från kvinnans konto. De hade fyllt i hennes namnteckning, men personalen fattade misstankar.
Polisen larmades, och kunde omgående hämta in paret till förhör.
Där förnekade båda stölden, och påståd att de hittat väskan. Men polisen hade då redan säkrat viktig bevisning de hade nämligen fångats av övervakningskameran i Ica-butiken.

Mer läsning

Annons