Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt badvarning på Släda

/
  • Ingrid Lagerlöf och Sofia Andersson från miljökontoret var tillsammans med Sofia Öström från Allkontroll och tog prover på Slädavikens vatten under måndagen.

Torsdagens omprov vid Slädavikens badplats visade på tjänligt vatten. Men trots det tar inte miljökontoret ner skyltarna som varnar för bad. — Vi tar inte bort varningsskyltarna eftersom vi inte vet var problemet ligger, säger miljöinspektör Ingrid Lagerlöf.

Annons
Under måndagen var miljökontoret ute vid Slädaviken och tog ett antal prover på vattnet. Prover togs både vid Slädavikens badplats och i vattnet en bit bort vid Släda två. Dessutom togs flera prover i de bäckar som mynnar ut på området.
Proverna ska sedan ge underlag till hur miljökontoret ska gå vidare med vattenproblemet. Ann-Cathrin och Per Stegeby är sommarboende på Slädaviken och tycker att det är katastrof med det dåliga badvattnet.
Vi har haft barn och barnbarn som badat här och det känns jobbigt, säger Ann-Cathrin Stegeby.
Att det tas nya prover som visar på tillfredsställande resultat tycker de inte är tillräckligt.
Vi vill veta vad orsaken till problemet är, säger Per Stegeby.
Vad som orsakar det dåliga vattnet är det flera bud om i dagsläget. Några tror att det beror på brunnarna i området och andra menar att fåglarna på Stornäset kan vara en bakteriekälla.
I kväll ska Bullås Släda sommarstugeförening ha ett årsmöte. Jan Åström är ordförande i föreningen och han berättar att en representant från miljökontoret kommer att medverka på mötet.
De ska få informera om hur de kommer att arbeta vidare med problemet, säger Jan Åström.

Mer läsning

Annons