Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt flyktingboende hos Sidsjöfastigheter

/

Migrationsverket och Sidsjöfastigheter fortsätter att samarbeta.
– Det har varit en stor tvist, men båda parterna har nått en förlikning och är mycket nöjda med överenskommelsen, säger Carl Rydeman vid hyresnämnden.

Annons

Mögliga och fuktskadade badrum i lägenheter vid flyktingboendet i Sidsjö fick Migrationsverket att i september anmäla hyresvärden Sidsjöfastigheter.

– Vi noterade att felanmälningarna slutade att åtgärdas i allt större utsträckning, sa Annica Jonsson vid Migrationsverket i en intervju med Dagbladet.

En tvist uppstod, där hyresgästen ansåg att det rörde sig om bristande underhåll och hyresvärden hävdade onormalt slitage.

Men efter två dagars förhandling i hyresnämnden kom parterna i går fram till en förlikning.

– Man har träffat en överenskommelse om ett framtida samarbete och båda parter var mycket nöjda med överenskommelse, säger Carl Rydeman.

Exakt vad som står i överenskommelsen berättar man inte.

– Vi har valt att inte lämna ut några detaljer och parterna har lagt sekretess på överenskommelsen, men den innebär en omstart i samarbete och båda parter ser fram emot en gynnsammare situation, samt att de boende kommer att åtnjuta en bättre standard, säger Carl Rydeman.

– Det har varit en ganska stor tvist, men parterna har medverkat mycket bra och konstruktivt och man har tittat mycket framåt, säger Carl Rydeman vid hyresnämnden.

I dag innehar Migrationsverket hyreskontrakt för tre hus i Sidsjöområdet, men inom det närmaste året kommer man lämna två huskroppar för att flytta i en gammal och en helt ny huskropp.

Mer läsning

Annons