Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt höga huspriser

/

Villapriserna i Sundsvall fortsätter att stiga.
För tio år sedan kostade stans dyraste villa drygt två miljoner kronor. I år gick den för tolv miljoner.

Annons

I mitten av 1990-talet var huspriserna låga i Sundsvall. Snittpriset för en villa i Västernorrland, som hade landets lägsta prisnivå, var 389 000 kronor.

Men sedan dess har villapriserna gått rakt uppåt, och de senaste tio åren har prisutvecklingen accelererat ännu mer. Bostadsrätterna har ungefär samma snabba utveckling.

2003 var medelpriset på de tio dyraste villorna i Sundsvall 1,7 miljoner. Nu, drygt tio år senare, är medelpriset 4,9 miljoner kronor.

Den dyraste villan för tio år sedan, på Vikingavägen i Granlo, såldes för 2,4 miljoner kronor. Det var väldigt mycket pengar då. Men det är ändå rena reapriset jämfört med årets dyraste hus: Sundsvallsföretagaren Johan Anderssons villa i Haga som såldes för 12,5 miljoner.

Prisutvecklingen gör att den som köpte en villa i Sundsvall på 1990- eller 2000-talet och säljer den i dag kan gå med några miljoner i ren vinst.

Även på kort sikt kan man göra en bra affär på att köpa och sälja sin bostad. Det senaste året har villapriserna i landet gått upp med sju procent och bostadsrättspriserna har stigit med sex procent.

– På ett års sikt rör det sig fortsatt om anmärkningsvärt höga ökningstakter, säger Per-Arne Sandegren på Svensk Mäklarstatistik.

Mer läsning

Annons