Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt kärvt för Timrås ekonomi

De första fyra månaderna ger en dyster helårsprognos för Timrå kommuns ekonomi. Istället för ett överskott på 200 000 kronor pekar prognosen på ett underskott av samma storleksordning som i fjol, minus tio miljoner kr.

Annons
Av verksamheterna i Timrå är det som vanligt socialnämnden som har sämsta prognosen för året, med ett underskott på 1,6 miljoner kronor vid årets slut.
Den största avvikelsen jämfört med den budget som togs av fullmäktige i november gäller LSS-kostnaderna, där ekonomikontoret i dagsläget befarar ett minus på mer än sju miljoner kronor.
Det gynnsamma ränteläget som förväntas ge ett netto på tre miljoner kronor, väger således lätt i sammanhanget. Till detta kommer förväntade skatteintäkter och statsbidrag som är 4,3 miljoner kronor lägre än budgeterat.
Ett mycket högt prioriterat mål för nämnder och förvaltningar under resten av året är att minska eller helt eliminera det befarade underskottet på cirka tio miljoner kronor, säger ekonomerna i sin rapport.
Problemet är att nämnderna idag i stort sett ligger i ett balanserat läge på grund av att man redan jobbar medvetet för besparingar. Det återstår inte mycket mer på osten att hyvla bort.

Mer läsning

Annons