Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräcka tjuvar stal kakelugn

Ett inbrott av det fräckare slaget har drabbat Sundsvalls Cruisers.
— De har slängt av skräpet från släpvagnen innan de lastat på vår kakelugn och kört i väg med den, säger klubbens president Roger Johansson.

Annons
Riktigt när inbrottet skedde är Roger Johansson inte säker på men han upptäckte det när han besökte klubbhuset i måndags. Han kunde snabbt konstatera att tjuvarna tagit sig in genom ett fönster som var krossat. Det första han märkte var att kakelugnen var borta.
Den var rariteten där. Det är egentligen min privata men den skulle monteras i stora salen. Den var stor med flera färger så den var värd en slant, säger han.
Eftersom klubbhuset håller på att renoveras låg den nedpackad i sex stycken trälådor. För att frakta bort ugnen har tjuvarna också stulit klubbens släpvagn som stod på gården.
De har tagit tid på sig för de har slängt ur allt skräp som vi lastat på vagnen för att köra till tippen innan de lastat på ugnen, säger Roger Johansson.
Även en ölpump har blivit stulen tillsammans med tillhörande kylanläggning. Däremot har tjuvarna inte brytt sig om renoveringsverktygen eller andra värdefulla saker som fanns i huset.
Det verkar som om tjuvarna hört talas om att grejorna skulle finnas här, säger han.
Inbrottet är anmält till polisen, men de har ännu inga misstänkta. Klubben kommer inte få ut några pengar för de stulna sakerna då de inte hade någon lösöresförsäkring.
Det kan vara svårt att få det innan lokalen är renoverad så därför har vi ingen försäkring, säger Roger Johansson.

Mer läsning

Annons