Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångsrikt första halvår – fritidsgården satsar vidare

Sedan fritidsgården öppnade i Bosvedjan i augusti i fjol har skadegörelsen minskat i området.
Nu utökas verksamheten och gården kommer att ha öppet ytterligare två kvällar i veckan.

Annons

Det är möjligt tack vare att föreningen som driver fritidsgården i Bosvedjans centrum har beviljats 400 000 kronor från kommunen inom ramen för FATI, förebyggande arbete och tidiga insatser för unga. Syftet med projektet som heter "Tillsammans bygger vi framtiden" är att skapa trygga uppväxtvillkor för barn och ungdomar.

Carolina Sundqvist kommer att anställas på halvtid och hon kommer att vara ansvarig för fritidsgården. På gården finns också två killar som är timanställda. Projektet inleddes i november och pågår under ett år.

Hittills har fritidsgården varit öppen onsdagar och fredagar, men nu kommer öppettiderna att utökas.

– Vi kommer att ha öppet fyra kvällar i veckan. Det kan bli måndag, onsdag, fredag och lördag. Det är inte spikat ännu, säger Marlene Nordin, verksamhetsansvarig.

Gården kommer att vara öppen mellan 18-22 på vardagar och 18-24 på helgkvällarna. Förutom att skadegörelsen har minskat i området senaste halvåret finns det andra viktiga vinster med fritidsgården.

– Förut var det en liten klick med unga härifrån som hängde på Navet, de finns här nu i stället, berättar Marlene Nordin.

I snitt är det mellan 25-30 unga på fritidsgården i Bosvedjan när det är öppet.

Riksförbundet Attention, som är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, finns också med i projektet. På torsdagskvällar, med start nästa vecka, kommer fritidsgården också att vara öppen och målgruppen då är unga med denna typ av funktionsnedsättningar.

Attention kommer också att ordna studiecirklar och samtal med föräldrar i lokalerna i Bosvedjan.

Mer läsning

Annons