Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Modin: "Njurunda är bäst"

/
  • Familjen Modin från Njurunda njuter i den gassande solen Från vänster: Jesper, 3,5 år, Fredrik, Linda och Ida 10 månader.

Några lata sommarmånader för Ishockeyspelaren Fredrik Modin existerar inte. Träning och trädgårdsarbete upptar en stor del av ledigheten.

Annons
Fredrik Modin är uppvuxen på Klockarberget i Njjurunda. Det är i de trakterna han känner sig hemma. Trots att familjen, Linda och barnen Jesper, 3,5 år samt Ida , 10 månader trivs ypperligt i Tampa Bay i Florida så är det Njurundas mylla de starka rötterna finns.
På Klockarberget fanns det många kompisar och skogen låg nära. Det blev många lekar som indianer och cowboys där uppe i vildmarken. Tänk alla fantasifulla kojor vi byggde, säger Fredrik Modin.
Fredrik gick de tre sista grundskoleåren på Nivrenaskolan i Kvissleby. Därefter yrkesskola i Sundsvall. Den nyutbildade snickaren hann aldrig slå in många spikar förrän hockeyn tog över helt.
Jag har nog sysslat med olika sporter i hela mitt liv. Vi spelade fotboll på en plan på Klockarberget och på vintrarna åkte vi skridskor vid NSK: s ishall i Bommen, minns Fredrik.
För sex år sedan byggde familjen sitt hus efter Killingskärsvägen ned mot stranden till Ållerviken. De senaste åren har det varit deras hemmabas under semestrer och ledighet
Både Linda och jag kommer från Njurunda så det blir aldrig några problem om var vi ska tillbringa vår fritid.
Tre och ett halvtårige Jesper håller på bli tvåspråkig. Om några år gäller det för familjen Modin att välja vilket land man ska bo i.
Inga problem, det blir Sverige och Njurunda, säger Linda och maken nickar.
Några fritidsproblem har inte Fredrik. Kondisen måste hållas igång. Det blir en löprunda på sex kilometer dagligen. Från huset springer han längs Ållerviken och upp mot grustaget vid Bergafjärden. Sedan blir det småstigar tillbaks till hemmet. Ett par gånger i veckan blir det några timmar på gym i Sundsvall. Klubben kräver att spelarna ska sköta sin träning under under ledigheten.
Fredrik fyllde 30 år ifjol, någon kris blev det alldrig.
Nej, vi var mitt i NHL-konflikten så det blev aldrig tid över att fundera på någon kris. Men jag är nog en sådan person som inte bryr mig om kriser som är åldersrelaterade.
Familjen Modin har inga större projekt på gång med huset så det blir att hålla efter ogräset som växer så det knakar i grusgångarna.
Jag gillar att dona i trädgården men några gröna fingrar har jag inte, säger han och greppar krattan och det ser mer ut som det ska bli ett slagskott på tissteln.
Han är duktig i köket också, ropar Linda. Fredriks torskgryta går inte av för hackor, säger Linda och skär upp lite gurkbitar åt den hungrige Jesper.
Medaljens baksida med att bo i två världsdelar är bland annat att upprätthålla kontakten med vännerna hemma i Njurunda.
I slutet på augusti packar Modins för åka till Florida. För Fredrik väntar ett träningsläger med polarna i Tampa Bay Lighting. När han anländer dit måste formen vara god.

Mer läsning

Annons