Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisörlegendar öppnar livsstilsbutik i Stenstan

/
  • Efter nyår öppnar mode och designbutiken Crib på Storgatan i Sundsvall, en ny satsning av Peter Bergseije och Ewa-Lena Persson.
  • Än så länge är det mörkt i Cribs nya lokaler längs Storgatan men den nya mode- och design-butiken planeras att öppna i månadsskiftet januari/februari 2016.

Frisören och stylisten Ewa-Lena Persson gör en storsatsning – i en bransch helt ny för henne.
Snart öppnar hon en butik för kvalitativt mode och design, med centralt läge på Storgatan i Sundsvall. Mitt i Stenstan.
– Jag kommer aldrig sluta som frisör men här knyter vi ihop alla mina intressen för stil, inredning och miljö. Det är jättespännande, säger Ewa-Lena Persson.

Annons

Den som trodde att Ewa-Lena Persson skulle trappa ner på verksamheten som frisör, när hon sålde salongen Jess i början av året, tog miste.

Läs också: Systrar tog över etablerad salong

Arbetet som frisör fortsätter med hyrd stol och inom kort öppnar Ewa-Lena samt kompanjonen och partnern Peter Bergseije även en butik för inredning och mode. Det är en satsning som har blivit verklighet efter en tids funderande.

– Det känns helt rätt att vi satsar på en affär i Stenstan. Hela stan har börjat leva upp igen med alla nya krogar och ombyggnationen längs ån och på Olof Palmes torg är positiv, säger Peter Bergseije.

Än så länge är lokalerna, som tidigare hyrdes av modeaffären Palt, långt i från färdiginredda. Flera väggar ska rivas och en ny entré kommer att öppnas rakt ut mot Storgatan. Just nu är det papper för alla fönster men till våren är det meningen att mer ljus ska kunna krypa in affären.

– Det är faktiskt den fjärde lokalen i city som vi inreder så vi har lite vana. En del gör vi själva men mesta delen av inredningen kommer lokala hantverkare göra. Vi öppnar först i skiftet januari/februari så det är gott om tid. Det är skönt, säger Ewa-Lena Persson.

Det innebär samtidigt att man satsar på en vårkollektion som första butikssortiment. Det blir en mix av spännande kvalitetskläder för båda könen och en miljömedveten satsning på designinredning.

– Jag har alltid hämtat inspiration från mode och design i mitt jobb som frisör och har följt alla svenska modeskapare genom åren. Jag vet vad jag tycker om och vi kommer att sälja flera märken som inte är så vanliga här uppe. Det blir mycket svensk design inom mode och vi blir också den första svenska återförsäljaren för inredningsföretaget Rustic Living, berättar Ewa-Lena Persson.

Mycket praktiskt arbete återstår innan öppningen sker. En e-handelslösning är på gång och det finns även långt gångna planer på konsultverksamhet inom styling och heminredning. Inget som oroar de vana entreprenörerna.

– Vi har hållit på som egenföretagare sedan 1992 så vi vet att det blir mycket jobb innan vi är klara, säger Peter Bergseije, som tillsammans med sin kusin Mikael även driver Båthuset i Svartvik.

Crib kommer den nya butiken att kallas och varken Peter eller Ewa-Lena ser några problem med etableringen i Stenstan.

– Det finns andra mode- och inredningsbutiker i centrala Sundsvall men jag ser oss inte som konkurrenter, utan snarare som ett bra komplement i utbudet, avslutar Ewa-Lena Persson.

Mer läsning