Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fuktskada i Alnöbadet fördröjer ombyggnad

/

Ombyggnaden av Alnöbadet har försenats. Enligt planen skulle badhuset ha öppnats i mitten av september, men under renoveringen upptäcktes fuktskador som fördröjer arbetet.

Annons
Det strulade till sig lite i början. När vi började riva visade det sig att betongplattan var mycket fuktigare än någon kunnat tro, säger Åke Håkansson, enhetschef på kommunens idrotts- och fritidsavdelning.
Framför allt var det i bastuutrymmen och duschrum som fuktspärren varit dåligt. Arbetet fick avbrytas för att betongplattan skulle få torka med hjälp av flera stora fläktar.
Byggkostnaden påverkas minimalt, däremot förlorar vi intäkter på att inte kunna öppna badhuset som planerat. Det kommer att märkas väldigt mycket på resultatet för innevarande år men vi hoppas att det badhuset ska bli så bra att vi hamnar på noll igen, säger Åke Håkansson.
Sundsvalls kommun har satsat 5,3 miljoner kronor på ombyggnaden av Alnöbadet som stängdes i april. Badhuset får en ny entré, nya omklädningsrum, nya duschar och caféet utökas med ungefär 100 kvadratmeter.
Det är ju ett välbesökt bad av barnfamiljer och till största del är det de ytor allmänheten rör sig på som vi förbättrat nu. Jag tror och hoppas verkligen att det här ska bli bra när det är helt färdigt, säger Åke Håkansson.
Än återstår en del arbete och slutbesiktningen är inte gjord. Den nya målsättningen är att badet ska kunna öppna den femte november.

Mer läsning

Annons