Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full 17-åring hyllade Jackie Arklöv

Det är ingen bra idé att hylla polismördaren Jackie Arklöv och hota avrätta poliser när man blir omhändertagen för fylla. Det vet en 17-årig Njurundakille som nu åtalas för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Annons
Det var fest i Svartviks IF:s klubbstuga natten mot 18 februari. Polisen kallades till platsen eftersom några av gästerna blivit bråkiga.
När patrullen kom fram hade bråkstakarna lämnat festen, men den berusade 17-årige Njurundakillen var fortfarande arg och högljudd.
Polisen bestämde sig för att omhänderta honom för fylla, och då började allt gå snett för 17-åringen.
Enligt poliserna kämpade han emot när de skulle sätta in honom i polisbilen. På väg in till Sundsvall spottade han i bilen och orerade om att han skulle spöa poliserna bara de lossade bojorna. Han uttryckte också sitt hat mot poliser i största allmänhet, och sin beundran för Jackie Arklöv som mördat flera poliser. Han fortsatte mordhota poliserna till och med sedan hans bedrövade far kommit till polisstationen.
Dagen efter var 17-åringen djupt ångerfull, och menade att han aldrig skulle sätta hoten i verket. Han skyllde sin dumhet på fyllan.
Min hjärna slutar fungera efter fem öl, och den var nedlagd för länge sedan, sade han i förhör.
Poliserna säger att de inte blev rädda, men uppfattade hoten som allvarligt menade. Därför väljer åklagaren nu att åtala 17-åringen.

Mer läsning

Annons