Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på fotbollsvecka

/

Under en vecka samlas de i Stöde för fotbollsläger. Men det är inte bara fotboll som gäller under lägerveckan. — Vi har badat, paddlat kanot och spelat kubb, säger Ulrika Åkerdahl en av ledarna.

Annons
I måndags började lägret med en fotbollsmatch. Det var Giffarna Djurgården som hela gänget åkte in till Sundsvall och tittade på. Något som uppskattades bland de fjorton deltagarna på sommarens fotbollsläger för förståndshandikappade.
Att Giffarna spelade så bra var roligast, säger Patrik Vikström.
Lägret arrangeras av Omsorgsverksamheten i Västernorrlands län. Deltagarna kommer från Sundsvall, Kramfors och Örnsköldsvik. Så länge man går i skolan får man vara med och åldern på de medverkande är mellan 12 och 22 år.
Tränare är Jocke Lundgren från Sundsvall och han tycker det är en fantastiskt med lägerveckan. Det är tredje året i rad som den arrangeras i Stöde och under onsdagen spelades en match mellan ledare och lägerdeltagare. Efter full tid stod det 4 4 och efter en spännande straffläggning slutade matchen med vinst för lägerdeltagarna.
Vi var lite stabilare men det var orken som tröt. Det är många otränade ledare här, säger Jocke Lundgren.
Lägerkänslan är väldigt uppskattad berättar Ulrika Åkerdahl. Man får bo och sova med varandra och umgås under hela veckan. Flera har varit med på lägret förut och det är en trygghet för dem som inte varit med tidigare.
De som varit med tidigare hjälper till och talar om vad som händer och sker, säger Ulrika Åkerdahl.
Hon berättar också att det under början av veckan var väldigt hett och därför var det inte bara fotboll som gällde på lägret. Det har varit både bad och kanotpaddling som ett svalkande komplement till fotbollsspelandet.
Halva gänget åkte till Backetjärns camping och badade i tisdags, säger hon.
Lägret avslutas på fredag och i dag så blir det en match mot ett mixat lag från Stöde.
Det är fotbollsflickor från Stöde samt några som är på simläger. De har satt ihop ett lag som ska möta oss, säger Ulrika Åkerdahl.

Mer läsning

Annons