Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full tjänsteman klämde polis i skrevet

Tjänstemannen var full och förbannad. När poliserna skulle omhänderta honom kallade han dem rasister, försökte bita den ene i handen, och klämma den andre på genitalierna.

Annons
Det hävdar åklagaren, som nu väcker åtal mot tjänstemannen på Migrationsverket.
Tumultet mellan de tre statligt anställda utspelade sig natten mot 12 november, vid stängningsdags utanför restaurang Oscar.
En 27-årig anställd vid Migrationsverkets kontor i Skellefteå hade gjort stan med några vänner. Men ordningsvakterna tyckte att han var för \"vildsint\" och omhändertog honom.
Polismännen berättar i förhör att 27-åringen var mycket arg när de kom till platsen. När de skulle föra honom till polisbilen skrek han högt om övervåld och kallade poliserna för rasister. Poliserna hävdar att de använde milt våld, medan 27-åringen först försökte bita en polisman i handen. Därefter försökte han greppa den andre i skrevet.
27-åringen ska också ha hotat dem med repressalier:
Han sade att han jobbade på Migrationsverket, och att vi skulle få betala för det som hände, berättar en av polismännen i förhör.
27-åringen medgav i förhör att han försökt bitas och klämma polismannen på genitalierna. Men det beror på att han var så arg på ordningsvakterna. Enligt honom hade de utan anledning brutit ner honom på marken. De ska också ha gjort rasistiska anspelningar på hans hudfärg.
27-åringen förnekar att han skulle ha kallat poliserna rasister. Åklagaren åberopar inga utomstående vittnen till händelserna.

Mer läsning

Annons