Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fulla traktortjuvar flydde från polis

De rattfulla traktortjuvarna kastade sig av i farten när polisen kom.
Strax före körde de genom centrala Kvissleby med den tio ton tunga traktorn.
– Jag skulle inte gärna gå i närkamp med en L70, säger Njurundabärgarnas Reine Bergström, vars tips ledde till gripandet.

Annons
Den vådliga traktorfärden slutade med att båda männen, 27 respektive 20 år, greps av polisen och togs in till förhör. Den ene greps direkt, den andre spårades upp av en polishund. Båda släpptes senare under morgonen.
Själva gripandet var dramatiskt. Polisen fick ett tips från Njurundabärgarna vid halv tre-tiden om att en traktor av modell Volvo L70 stulits från Svartvikskajen.
Jag såg traktorn när den körde vid Akzo Nobel och följde efter den på avstånd, säger Reine Bergström.
Efter att ha skuggat den fram till Skottsundsvägen fick han understöd av polisen. I höjd med bron mötte polispatrullen ekipaget, som i det läget svängde av mot Essvik. Strax efter avfarten hoppade båda männen ur traktorn, som fortsatte rulla obemannad.
En av poliserna avbryter förföljandet och försöker få stopp på den. Då har den gått in mot vägräcket ner mot Ljungan och står där och tuggar, säger Mats Anrep, vid polisens förundersökningssjour i Sundsvall.
Polismannen försökte, men lyckades inte stänga av motorn som visade sig vara tjuvkopplad. Reine Bergström berättar att han fick hjälpa till och till slut fick de stopp på maskinen. Under tiden kom ytterligare en polispatrull till platsen och tog upp jakten på den andre mannen.
I går förmiddag framkom ytterligare misstankar. Ytterligare en hjullastare i Svartvik visade sig ha blivit utsatt för ett inbrottsförsök.
De båda männen är nu misstänkta för grovt rattfylleri, drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fordon och skadegörelse.

Mer läsning

Annons