Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyllerist somnade på krogsoffan – ilsknade till rejält när han väcktes

Sundsvallbon var berusad och somnade på krogsoffan. Han tycks sen ha vaknat på fel sida för när vakterna bad mannen lämna lokalen ilsknade han till. Han döms nu för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

Annons

Händelsen utspelade sig på restaurang Allstar i december i fjol. Sundsvallsbon var där med några kamrater men blev berusad och somnade på en soffa. En vakt väckte mannen och bad honom lämna lokalen, men då tog kvällen en otrevlig vändning. Sundsvallsbon blev upprörd och ytterligare en vakt fick ansluta.

Mannen stretade emot, krängde med kroppen och höll sig fast i trappan. Han knuffade även till den första vakten så att denne slog ryggen och huvudet i en betongvägg. Till slut brottade vakterna ner Sundsvallsbon utanför lokalen och satte på honom handfängsel men innan dess hann han slita sönder den andra vaktens tröja.

Nu döms mannen för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman till villkorlig dom och samhällstjänst i 40 timmar. Han ska även betala ett skadestånd på 800 kronor för den förstörda tröjan och 500 kronor till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons