Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra skadade vid krock i Njurunda

/
  • Opel Vectran fick bakpartiet rejält intryckt av en Saab 9000 som antagligen höll för litet avstånd till den framförvarande bilen.

Vid 14-tiden i går inträffade i bilolycka på E4-bron över Ljungan i Njurundabommen. Fyra personer skadades och klagade på smärtor i nacken och fördes till Sundsvall sjukhus.

Annons
Anledningen till olyckan var att en personbil bromsade in mitt på bron. Den bakomvarande Opel Vectran tvärbromsade och en Saab 9000 körde in i Opeln.
En typisk olycka där trafikanterna inte håller avstånden. I det här fallet är det troligtvis Saaben som är den skyldige, säger mc-polisen Peter Englund vid trafikpolisen.
När ambulans och räddningstjänst kom på plats plockades personerna ur bilarna med största försiktighet. Alla fyra klagande över smärtor i nacken. Därför satte ambulanspersonal omedelbart på nackstöd på de skadade.
Den första bil som bromsade in på bron försvann från platsen
Den föraren är troligen helt ovetande om vad han ställt till med, säger Peter Englund.
Med whiplash eller pisksnärtskada menas en sträckning i nacken där huvudet kastas bakåt följt av en framåtböjning.
Den vanligaste orsaken är bilkollisioner med påkörning bakifrån, som i det här fallet, men även frontalkrockar samt sidokollisioner räknas in, säger Peter Englund.
Fyra personer, två i från vardera bil fördes till sjukhus. Ingen skadades allvarligt. Men två kvinnor, 50 och 25 år gamla, fick stanna kvar för observation av de lindriga skador de ådrog sig.
Varje år anmäls 30 000 pisksnärtsskador i Sverige. De allra flesta blir helt återställda men omkring tio procent får bestående men.

Mer läsning

Annons