Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyraåriga Theas skor blev stulna – såldes på nätet några timmar senare

/

Någon stal fyraåriga Theas skor.
Några timmar senare såldes de på en köp- och säljsida på internet.
– Jag känner mig riktigt förbannad, säger Theas mamma Janica Henriksson.

Annons

Det var under ett besök på Alnöbadet som Theas skor blev stulna. Både mor och dotter blev upprörda när de märkte vad som hade hänt. Skorna var nämligen Theas enda par och hon hade fått dem av sin mammas moster.

– Jag har inga pengar och min moster hade varit väldigt snäll och hjälpt mig att köpa ett par skor till Thea, säger Janica Henriksson.

Nu tvingades hon bära sin dotter utan skor till bilen och försöka förklara för henne att någon hade tagit skorna ifrån henne.

Bara några timmar senare dök skorna upp på en köp-och säljsida på Facebook och uppmärksammades av Meta Häggkvist.

– De såldes för 200 kronor, vilket jag tyckte var ett kanonpris. Så jag skrev och sade att jag var intresserad, säger hon.

Kvinnan som sålde skorna verkade väldigt stressad och ville inte ge några som helst kontaktuppgifter. Något Meta Häggkvist tyckte var märkligt. Men det var först när Janica Henriksson skrev en insändare i Sundsvalls Tidning, som Meta Häggkvist förstod att det kunde vara ett par stulna skor hon hade köpt.

– Jag tog kontakt med Janica och frågade hur skorna såg ut. Då fick jag veta att det stod Thea i dem. Jag kollade det precis när jag kom hem och det visade sig vara hennes skor, säger hon.

Nu har skorna kommit till rätta igen och fyraåriga Thea är överlycklig. Men det är däremot inte bara glada känslor hos mamma Janica Henriksson.

– Jag är rent ut sagt jävligt förbannad. Det är fruktansvärt att folk inte kan låta andras saker vara. Det hade varit en grej om det var mina skor, men att stjäla från en fyraåring är ju vansinne, säger hon.

Mer läsning