Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galler ska stoppa tjuvarna

/
  • Lasse Österman i färd med att spärra fönstren på ett av kommunens förvaltningskontor med stadiga galler.

Annons
Samtidigt som räkningarna till Timrå kommun från distriktets glasmästare dimper ner i en strid ström, tänker man försöka minska de skador som inbrottstjuvarna orsakar. Nu sätter man galler för allt fler kontor.
På torsdagen anmäldes två nya fall av meningslös fönsterkrossning vid Vivsta och Mariedals skolor. Den typen är det svårare att få bukt med, eftersom rutorna krossas utan annan avsikt än att just åstadkomma skada.
På förvaltningskontoret för kultur och teknik på industriområdet har man däremot haft bekymmer med inbrott och förlorat stora värden i form av datorer och datorskärmar.
Därför har man nu börjat sätta upp rejäla galler direkt innanför fönstren. Så hoppas man att tjuven ska inse att det är lönlöst att försöka ta sig in där.
Under fjolåret och till dags dato har en mängd inbrott skett i kommunens fastigheter med syftet att stjäla datorer. Märkligt ofta tycks tjuvarna veta precis var de senast inköpta, bärbara, maskinerna finns.
Det är visserligen kostsamt att sätta in galler av en sådan kvalité att de motstår tjuvarnas attacker, men ett par inbrottsstölder medför oftast än högre kostnader för kommunen.
Under fjolåret kunde en del av inbrotten klaras ut genom DNA-teknik som medfört att en av de mer notoriska tjuvarna sitter bakom galler själv idag.

Mer läsning

Annons