Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gav sig på busschaufför – och försökte slå polis

/

När busschauffören skulle ta betalt blev han slagen och spottad på.
Nu döms en 18-åring för våldet, samt för förgripelse och våldförsök mot poliser.

Annons

Under första halvan av 2015 har den unge mannen från Sundsvall begått ett tiotal brott.

I januari gjorde han motstånd vid polisomhändertagande på en adress i Sundsvall och hotade att slå sönder polisbilar, spränga hela kåren och uttalade att han "skiter i vem som dör".

Han svingade även ett slag mot en polis, vilket dennes kollega bevittnade från en bil i närheten.

18-åringen döms nu för våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman, men frias från hoten eftersom tingsrätten inte anser att de riktats specifikt mot de två poliserna.

Även vid ett omhändertagande i februari gjorde mannen våldsamt motstånd, spottade en polis i ansiktet och skrek att han hade HIV.

I april försökte han åka gratis buss – när chauffören sa nej spottade 18-åringen på honom, slog honom i huvudet och hotade att slå in hans glasögon.

Därför döms han också för våld, hot och förgripelse mot tjänsteman, samt för andra brott som snatteri, biltillgrepp, olovlig körning och narkotikabrott.

Den dömde är tidigare ostraffad och bedöms ha ett övervakningsbehov, varför påföljden blir skyddstillsyn. Han ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till chauffören, och 5 000 kronor till den polis han spottade på.

Mer läsning

Annons