Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensam skobutik till In-gallerian

/

Samtidigt som butiker tvingas stänga i centrum öppnar två skokedjor en gemensam butik. I maj slås Ecco och Eurosko ihop till en i In-gallerian.

Annons

I gången mellan Claes Ohlsson och Ur & Penn kommer skoaffären slås ihop och få en yta på 350 kvadrat.

När ombyggnaden är färdig i maj kommer det finnas fyra skobutiker på samma våning i In-gallerian. Therese von Walden äger Eurosko- och Eccobutikerna i Sundsvall.

– Vi har velat slå ihop butikerna länge och nu har vi fått en bra lokal när gången är borta. Det är mycket positivt det som händer i centrala Sundsvall, säger hon.

In-gallerian renoverades 2006-2007 och då fanns ett stort behov av att få in många butiker. En bra lösning var då att ha gångar mellan affärerna.

– Gångarna fungerar inte längre. Just nu har vi för många butikslokaler i centrala Sundsvall och vi måste hänga med och bygga om. Flytten av Systembolaget är också ett led i denna utveckling, säger Håkan Ruda, uthyrare retail på Diös Fastigheter som äger gallerian.

Han tror att centrala Sundsvall har stora möjligheter att växa.

– Det finns ett intresse för ytterligare etablering i gallerian. Det finns några butiker som är på väg, men vi har inte skrivit på avtalet så jag kan inte avslöja vilka det är än, säger Håkan Ruda.

Diös Fastigheter äger också Euroskos nuvarande lokaler på Storgatan, mittemot In-gallerian.

– Men lokalen kommer inte att stå tom länge, vi diskuterar redan med en ny aktör, säger Håkan Ruda.

Han vill inte se att Birsta är en orsak till att affärer tvingas stänga i stan, utan han vill att Birsta och centrum ska komplettera varandra.

– Birsta är också viktig för handeln i Sundsvall, men i stan försöker vi hela tiden hitta nya verksamheter. Det har försvunnit butiker som vi gärna vill få tillbaka genom att presentera bra butikslägen. Vi kollar också på möjligheter till att få ett fritt Wifi gallerian, säger Håkan Ruda.

Avtalet mellan Eurosko och Ecco med Diös Fastigheter sträcker sig över fem år.

Mer läsning

Annons