Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjande besked med smolk i bägaren

/
  • Markus Sundvall, Simon Fransson Thorén, Clara Lindström, Sam Njie och Hannes Lindström är glada att Domsaga får vara kvar ett år till. Men helst vill de se en mer långsiktig lösning.
  • Deltagarna i Summerrock 10 fick i går beskedet att Domsagas musikverksamhet får vara kvar minst ett år. Glädjebägaren blandades med smolk inför vad som ska hända därefter.
  • Lillan Magnusson är glad för ett extra år.
  • Lillan Magnusson är glad för ett extra år.

Den här veckan pågår Summerrock 10 på Domsaga och i går fick personal och ungdomar veta att musikverksamheten får leva vidare - i minst ett år.

Beskedet togs emot med blandade känslor och vad som händer i framtiden återstår att se.

Annons

– Alla vi som är här gillar musik. Det finns bra replokaler och man kan få mycket hjälp. Dessutom är det här en plats där man möter nya vänner, säger 16-årige Simon Fransson Thorén från Sörfors.

Han får medhåll av de nyfunna kompisarna som sitter intill och 13-åriga Clara Lindström från Bydalen tillägger:

– Det vore jättetråkigt om de lade ner Domsaga, därför känns det roligt att vi får fortsätta här ett år till.

– Ett år är bättre än ingenting, men kampen måste fortsätta. Jag vill ha kvar Domsaga i många år, säger Simon Fransson Thorén.

Fritidsledaren Lillan Magnussons känslor har länge pendlat mellan hopp och förtvivlan. Gårdagens besked innebar en liten lättnad, men många frågor återstår.

– Så sent som i går (läs förrgår) funderade vi på var och hur vi skulle få till Summerrock nästa år och hur vi skulle arrangera flytten av all utrustning. Ekonomiskt har vi gått på en extrem sparlåga det sista halvåret - pengarna har helt enkelt inte funnits och vi har fått använda pengar som varit avsedda för andra saker till den primära verksamheten. De pengarna är borta nu och vilka pengar ska vi få det kommande året.

Lillan Magnusson och den övriga personalen har fått väldigt knapphändig information kring vad som ska gälla framöver och upplever en stor frustration över att det är så mycket som hänger i luften.

– Besluten fattas snabbt och förutsättningarna ändras i samma tempo. När man arbetar med ungdomar måste man planera långsiktigt, det är jätteviktigt. På torsdag ska vi få mer information kring vad det här nya beslutet innebär. Men som det verkar försvinner ungdomsgården med allt vad det betyder. Endast musikverksamheten får vara kvar ett tag framöver.

Mer läsning

Annons