Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glassigt nytänk i Njurundabommen

/
  • En klassisk banana split.
  • Det finns många sorter att välja på.
  • En ny laddning vaniljglass är färdig, smaksatt med Oreo cookies.
  • Strössel och tillbehör för den som vill pimpa sin glass ytterligare.
  • Dannys dotter Freja har målat en tavla som pryder väggen i restaurangen. Budskapet är tydligt.
  • Danny lägger grunden till en klassisk vaniljglass. Äggulor och socker vispas samman med grädde och socker.
  • Danny Fortier, ägare till Flavors lägger sista handen på en banana split.
  • Digestivekex och mums-mums. Smaksättningarna är kreativa och mycket av inspirationen kommer från Dannys hemland Amerika.
  • Hallonglass med riktiga hallon – och geléhallon.
  • Banana split.
  • Danny Fortier, ägare till Flavors lägger sista handen på en banana split.
  • Efter en halvtimme kommer det ut krämig glass.

Glass i stora lass och fantastiska smaker hittar du i Njurundabommen.
– Jag jobbar galet mycket på somrarna, säger Danny Fortier, ägare till Flavors.

Annons

En vanlig sommardag säljer Flavors lika mycket glass som under en hel vintermånad. Fem ton grädde användes till glass under förra året och mer lär det bli när allt fler upptäcker pärlan i Njurundabommen.

– Grädden förändras under året och är som bäst när korna äter utomhus, säger Danny.

Vältajmat med glassäsongen kan tyckas.

Danny vispar ägg och socker medan grädden och en del av sockret värms till 86 grader. Det vispas samman med försiktighet för att sedan hällas ner i glassmaskinen. Efter en halvtimme kommer krämig, härlig glass ut. Glassen smaksätts sedan med olika smaker.

– Jag äter ganska mycket glass men det går lite i perioder. Jag smakar alltid glassen för att känna att konsistensen är den rätta, säger Danny.

Danny kommer ursprungligen från Connecticut och har hittat hem i Sundsvall. I glassarnas olika smaksättningar finns en touch av Amerika.

En av storsäljarna är vaniljglass med blåbärskompott och hackad vit choklad, en annan är hallonglass med geléhallon. En amerikansk klassiker är glass med saltade jordnötter, kolasås och chokladsås. Smakerna tar inte slut där – ett besök på Flavors är inget för den med beslutsångest.

Vad: Flavors, glass, fika och mat.

Var: Njurundabommen, Njurundavägen 60

Mer: www.flavors.se

Vad är sommaren utan riktigt god glass? Ledsnar du på pinnglass finns ett stort utbud av frozen yogurt och kulglass.

Den söta synden i Ljungaverk

Tillverkar sin egen glass och den säljs som kulor och hinkvis. Citronsorben är en storsäljare under varma sommardagar. www.facebook.com/densotasynden

Jamjam i Birsta city

Jamjam håller till vid mattorget i Birsta city. Kan bli svårt att välja – de har ett stort utbud och något för alla smaker.

Huckleberry Frozen yogurt i In-gallerian

Designa din egen frozen yogurt med bär, frukt eller godis. En frozen yogurt innehåller mindre fett och socker än vanlig glass och är baserad på just yoghurt. www.huckleberryfrozenyogurt.se

Torgets café i Stenstan

Njut av frozen yogurt och folkvimmel. Sittplatser finns både ute och inne.

www.torgetsundsvall.se

Dolcetto i Stenstan

Dolcetto serverar äkta italiensk glass från Romregionen i Italien. Glassen är ekologisk och det finns sittplatser både ute och inne. www.dolcetto.nu

Sedes på Alnö

Skapa din egen glassupplevelse med frozen yogurt eller klassisk kulglass som bas och tillsätt sedan de frukter, bär och tillbehör som du gillar.

www.facebook.com/sedesinteriorcafe

Hamnkiosken

I Hamnparken kan man njuta av Drakenglass, lyssna på fiskmåsarna och havets kluckande.

Öppet 10.00-19.00 alla dagar.

Glasskioskerna på stan

Runt Stora torget i centrala Sundsvall finns ett flertal kiosker som säljer glass i olika former.

Mer läsning

Annons