Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gnissel avslöjade stulen cykel

För ett år sedan stals den från järnvägsstationen. I går eftermiddag hörde Micke Liljeholm ett välbekant ljud, nu har han fått tillbaka sin cykel. — Jag hade inte förväntat mig att få se den, särskilt inte här i Sundsvall, säger Micke Liljeholm.

Annons
Micke Liljeholm skulle boka en resa, hade tagit en glass i solskenet i Vängåvan och var på väg till bilen.
Då hände det.
Jag hörde min cykel. Den gnisslar på ett speciellt sätt och har man hört det varje dag på väg till jobbet sitter det.
Han vred på huvudet och såg att färg och skärmar stämde.
Han cyklade, jag gick. Jag fick välja.
Valet föll på att låtsas oberörd, ta bilen och sedan köra gata upp och gata ner för att leta. Efter en stund upptäckte Micke Liljeholm sin cykel utanför Pressbyrån på Köpmangatan. Låst.
Han körde upp på trottoaren och klev ur bilen ungefär samtidigt som cyklisten klev ut från Pressbyrån.
Jag talade om att cykeln var min och fick till svar att han visste det, han hade hittat den. Jag skulle få tillbaka den bara han tagit bort sitt lås. Jag frågade varför han inte hade lämnat den till polisen.
Mannen hävdade att han visst hade gjort det och sedan fått tillbaka den. Micke Liljeholm föreslog då att de tillsammans skulle vänta på polisen.
Då gick han och jag fick ett val igen.
Han bestämde sig för att stå kvar vid cykeln och låta mannen gå sin väg. Polisen kom till platsen och efter en stund kunde de konstatera att Micke Liljeholms berättelse stämde, han fick tillbaka sin cykel på direkten.
Nu slipper man gå till jobbet. Den här cykeln har ett personligt värde för mig, och att se någon annan cykla på den när man själv har gått i ett år...
Han har själv hittat tvåhjulingen en gång, lämnat in den till polisen och fått den efter tre månader, efter det har han kostat på bland annat förstärkning av styret. Men när det var dags för kick-off med jobbet på TV4 stals cykeln från järnvägsstationen. Det var ett år sedan och den har fått sig ett litet ansiktslyft sedan dess.
Han har bytt sadel och stänkskärm, men förstört växlarna, säger Micke Liljeholm.

Mer läsning

Annons