Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott ledarskap ger goda resultat

/
  • Hosam Noori i elevrådet, och skolans receptionist Karin Henriksson, välkomnade Barbara Bergström till femårsfirandet.
  • Barbara Bergström är grundare av de 27 internationella engelska skolorna i Sverige. Här med Cassandra Stegeby och Hosam Noori.
  • Spända elever inför Barbara Bergströms ankomst. Ellen Näslund, Cassandra Stegeby och Hosam Noori är alla med i elevrådet, och de trivs på skolan.

Den engelska skolans fem år i Sundsvall har gett fina framgångar och nöjda elever.
Jubileet firades med lärarledd show, som fick finbesök av kvinnan bakom konceptet.

Annons

– Jag känner mig så välkommen. Titta bara på eleverna här i receptionen! Det värmer mitt hjärta, säger Barbara Bergström, grundare av skolverksamheten, när hon äntrar Tonhallen efter en lång resa som försenats på grund av dimman.

Åttondeklassaren Hosam Noori erbjuder sig snabbt att ta hennes väska.

– Jag är ett stort fan av ditt arbete, säger han förtjust.

Den Internationella Engelska Skolan startade i Sundsvall år 2009 och i går samlades 725 elever, föräldrar och personal för att fira.

Nuvarande och tidigare elever höll tal och vittnade om en "fantastisk skola" med respekt och familjeatmosfär. Rektor Pascal Brisson berättade om när han skickades till Kanada för att rekrytera lärare till skolan – och i dag undervisar personal från exempelvis Sydamerika, USA, England och Australien.

– Man får inte säga det i Sverige men jag säger det ändå, vi är väldigt bra. Barbara visste att det inte spelar någon roll var du kommer från, du kan lyckas. Hon visste också att engelska är ett viktigt språk, säger Pascal Brisson.

De engelska skolornas framgångsrecept handlar framför allt om ledarskap,

– Ledarskap är vad det är, och när det fokuserar på barnen, då fungerar det, säger Barbara Bergström.

Enligt henne är det i nuläget 77 000 barn i hela landet som står i kö för att få gå på någon av de engelska skolor som finns.

– Föräldrarna ställer dem i kö direkt när de föds.

Mer läsning

Annons