Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Graffitivägg eller inte

/
  • lottrare har varit i farten i Skönsberg. Under gårdagen fick sanerare rycka ut för att återställa ordningen.

Frågan om en graffitiväggs vara eller icke vara är fortfarande obesvarad. Men efter gårdagens kommunfullmäktige vädras viss optimism från förespråkarnas horisont.

Annons
Jag tror att det blir av. Frågan är bara när, sa kommunalrådet Ewa Back (s) efter gårdagens möte.
Det är centerpartiet som ligger bakom förslaget om en offentlig klottervägg i Sundsvall. Motiveringen är att minska utgifterna för klottersanering.
Vi måste kunna erbjuda ungdomar att någonstans få ge utlopp för sin kreativitet på laglig väg, säger Ewa Back.
Gårdagens beslut i fullmäktige innebär att kultur och fritid jobbar vidare för att så småningom kunna ro den tänkta graffitiväggen i land. Tanken är också att fortsätta jobba klotterförebyggande på andra sätt.
Men många aktörer ställer sig frågande till nyttan och har klart och tydligt motsatt sig förslaget. Folkpartiet och moderaterna tillhör nej-sägarna och de får medhåll av bland annat polismyndigheten, fastighetsnämnden och På sta´n bolaget.
Polisen vill avvakta tills det finns mer forskning på området, medan På sta´n bolaget tydligt deklarerar att de \"aldrig kommer att ställa sig positiva till någon form av samverkan i frågan om lokal klottervägg\". De anser dessutom att det saknas anledning \"att skapa en träningsanläggning för klottrare\".
Natten mot i går slog klottrare till i centrala Skönsberg. Någon eller några hade sprayat dit sina \"tags\", eller signaturer med färger som sanerare fick rycka ut och tvätta bort. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något som kan leda till att klottrarna identifieras.
Frågan om dessa lagöverträdare ska förknippas med ungdomar med genuint konstintresse och kreativa gener får kanske framtiden utvisa.

Mer läsning

Annons