Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis till en aktiv 30-åring

Annons
Andreas Vaaraniemi är född i Borås men uppvuxen i Timrå. Under sitt trettio år unga liv har han hunnit med mycket. Gymnasieutbildningen gjorde han i Sundsvall på Västermalms maskintekniska linje. Sedan har han också gått en 60-veckors projektledarutbildning.
Inom politiken har han redan gjort en hel del. Han har varit SSU-ordförande i Timrå och Sundsvall. I Timrå kommun har han även, för socialdemokraterna, suttit med i miljö- och hälsoskyddsnämnden.
I många är var han också aktiv som ordförande inom Unga Örnars timråkrets men avsade sig alla uppdrag när han åkte på sin första FN-tjänstgöring. Hittills har det blivit två tjänstgöringar, båda i Kosovo, under 2000-talets början.
På postterminalen i Sundsvall jobbar han som instruktör på den nya stora postsorteringsmaskinen från Toshiba. Grundutbildningen på den maskinen gjordes i Japans huvudstad Tokyo.
På sin fritid sysslar Andreas gärna med skidåkning eller löpning. Friluftsliv är något han brinner för och när det inte ges tillfälle för det så spenderar han gärna några timmar med styrketräning på gymet. Han läser också mycket och gärna böcker, bland annat nämner han Jan Guillous böcker om Arn. Resa är också ett av de stora intressena. Under sin tid i Unga Örnar var han på Grönland som han beskriver som mycket vackert, även om maten inte var någon höjdare.
Till sommaren väntar han tillsammans med sambon Linda tillökning i familjen. Andreas träffade Linda för fyra år sedan och i juli får deras son Robin ett syskon.
Förra helgen hade han en liten fikaträff med nära och kära i hemmet. Sin 30-årsdag firar Andreas i lugn och ro tillsammans med familjen i Stockholm.


Fakta/Andreas Vaaraniemi
Bor: Sundsvall
Familj: Sambon Linda Persson och sonen Robin
Intressen: Sport och friluftsliv
Senast lästa bok: Da Vinci-koden
Senast sedda film: Sagan om ringen, del 3
Aktuell: Fyller 30 år idag

Mer läsning

Annons