Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grävling stoppade livesändning

/
  • Reportern Mats Olsson intervjuar Tures husse Niklas Hådén. Jakthunden klarade sig utan större skador efter grävlingsattacken.

Med fem kamerateam i fem olika landskap direktsände Sundsvalls Tidning älgjaktspremiären.
– Det här är unikt och har nog aldrig gjorts förr, säger sändningens producent Oskar Nord.

Annons

Morgonen började tidigt för reportern Mats Olsson. Halv sex var han på plats vid Njurundas jaktvårdsförenings pass i närheten av Stockvik söder om Sundsvall. Utrustad med filmkamera, mikrofon och liveryggsäck var han läsarnas ögon när jaktledaren Kaj Häggblom äntligen fick sätta sig på sitt älgpass. Jakthunden Ture var också utrustad med en kamera men där satte tekniken käppar i hjulet – och en ilsken grävling.

En sladd hade dragits loss. Det kan ha berott på att Ture blev attackerad av en grävling som bet sig fast i hundens nos, säger Mats Olsson.

Missödet slutade med att grävlingen sköts, Ture blev omplåstrad och tittarna blev utan bild från jakthundens eländiga morgon.

Roland Engström var programledare tillsammans med expertkommentatorn Anette Eklund. De sände i sex timmar och totalt 20 000 tittare följde dem. Men sändningen tog på hans krafter.

– Jag har checkat ut nu. Hjärnan är helt mosig.

10–12 personer var involverade i sändningen. Reportageteam i Dalarna, Hälsingland, Medelpad, Ångermanland och Jämtland direktsände in bilder och ljud till kontrollrummet på Sundsvalls Tidning. Två älgar sköts i direktsändningen.

– Jag är tämligen övertygad om att det här aldrig har gjorts tidigare. Just det här att sända från fem olika ställen och att vi bestämmer var det för stunden är mest intressant. Jag tror absolut att vi kommer att få se mer livesänd TV på Sundsvalls Tidnings webbsida i framtiden, säger producenten Oskar Nord.

Mer läsning

Annons