Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grekisk staty återvänder hem London (PM)

Efter 60 år i exil får nu den 2 600 år gamla grekiska teskedsstora statyn nu återvända hem till ön Samos, skriver The Guardian. Figuren förmodas ha stulits av soldater under andra världskriget för att slut.

Annons
Anrik London-teater hotas av rivning
London (PM)
Ledande personer inom den brittiska teatervärlden kämpar nu för Londons Arts Theater som hotas av rivning, skriver The Guardian. Teatern har en av Londons mest anrika scener, bland annat uppfördes där den engelskspråkiga urpremiären av \"I väntan på Godot\" för 50 år sedan.
- Jag är säker på att skådespelare, regissörer, manusförfattare och teaterbesökare anser att Arts Theater toppar listan av teatrar som måste hållas vid liv till varje pris, skriver skådespelaren Corin Redgrave i ett öppet brev. (PM)

Svenska filmbranschen i kris
Stockholm (PM)
Kulturminister Leif Pagrotsky vägar att meddela hur mycket pengar han ska satsa i det nya filmavtalet.
Försinkningen försätter den svenska filmbranschen i en akut situation under sommaren menar producenten Börje Hansson
- Alla produktioner för nästa år stoppas upp. Hela branschen är förlamad, säger han till Aftonbladet. (PM)


Willie Nelson släpper efterlängtat reggaealbum
Kingston (PM)
Countrylegenden Willie Nelson, 72, släpper sitt efterlängtade reggaealbum \"Countryman\" i juli, uppger nyhetsbyrån AP. Han påbörjade arbetet för över tio år sedan men det är inte förrän nu materialet har färdigställts.
Willie Nelson har precis besökt Jamaica där han spelade in videon till covern på Jimmy Cliffs gamla reggaeklassiker \"The harder they come\". (PM)

Oliver Stone gripen för narkotikainnehav

Los Angeles (PM)


Den Oscarbelönade regissören Oliver Stone har än en gång gripits för rattfylla och narkotikainnehav. Han stoppades av polis under fredagskvällen i sin bil och visade tecken på rattonykterhet och när polisen sökte igenom hans bil hittade de droger, uppger nyhetsbyrån AP. De vill ännu inte säga av vilken typ, men eftersom Oliver Stone redan har dömts för narkotikainnehav, riskerar han nu ett fängelsestraff. (PM)

Mer läsning

Annons