Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Groll urartade på puben

Trots att de tagit hand på att inte bråka mer kallade 21-åringen sin 23-årige antagonist för "loser och nolla från Nacksta".
Minuten därpå var 23-åringen gripen av vakterna, och nu åtalas han för misshandel.

Annons
Det hela inträffade 28 november inne på puben Dublin. De unga männen hade ett gammalt groll som ursprungligen handlade om en tjej. 23-åringen berättar att de båda hade tagit hand på att inte bråka mer. Därför blev han extremt arg när 21-åringen började göra hotfulla gester och smäda honom.
Han erkänner att han i hastigt vredesmod slagit 21-åringen i ansiktet en gång.
21-åringen säger att misshandeln varit helt oprovocerad, och att 23-åringen först skallat honom och sedan slagit honom med knytnävarna. Det intygas också av ett vittne som åklagaren åberopar. Dagen efter visade 21-åringen upp en blånad från tinningen till ögat på vårdcentralen.
Fler vittnen är hörda i utredningen. 21-åringens kompisar berättar om en dansk skalle och flera slag. Den åtalade 23-åringens kompisar, däremot, menar att 21-åringen inte alls skadats allvarligt och att han varit upprymd och skadeglad när 23-åringen fördes bort av polisen.
Ett vittne säger att hon hört 21-åringen belåtet konstatera att det varit värt det, och att han nu skulle tjäna "2-3 lax" i skadestånd.
Vid den stundande rättegången får tingsrätten bilda sig en uppfattning om parternas trovärdighet.
23-åringen har tidigare dömts villkorligt med samhällstjänst för misshandel, 2002.

Mer läsning

Annons