Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Groll urartade på puben

Trots att de tagit hand på att inte bråka mer kallade 21-åringen sin 23-årige antagonist för "looser och nolla från Nacksta".
Minuten därpå var 23-åringen gripen av vakterna, och i dag åtalas han för misshandel.

Annons
Det hela inträffade 28 november inne på puben Dublin. De unga männen hade ett gammalt groll som ursprungligen handlade om en tjej. 23-åringen berättar att de båda hade tagit hand på att inte bråka mer. Därför blev han extremt arg när 21-åringen började göra hotfulla gester och smäda honom.
Han erkänner att han i hastigt vredesmod slagit 21-åringen i ansiktet en gång.
21-åringen säger att misshandeln varit helt oprovocerad, och att 23-åringen först skallat honom och sedan slagit honom med knytnävarna. Det intygas också av ett vittne som åklagaren åberopar. Dagen efter visade 21-åringen upp en blånad från tinningen till ögat på vårdcentralen.
Fler vittnen är hörda i utredningen. 21-åringens kompisar berättar om en dansk skalle och flera slag. Den åtalade 23-åringens kompisar, däremot, menar att 21-åringen inte alls skadats allvarligt och att han varit upprymd och skadeglad när 23-åringen fördes bort av polisen.
Ett vittne säger att hon hört 21-åringen belåtet konstatera att det varit värt det, och att han nu skulle tjäna "2-3 lax" i skadestånd.
Vid den stundande rättegången får tingsrätten bilda sig en uppfattning om parternas trovärdighet.
23-åringen har tidigare dömts villkorligt med samhällstjänst för misshandel, 2002.

Mer läsning

Annons