Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grunden på plats till Åstöns servicehus

/
  • Grundplintarna står på plats och avloppet är klart. Idag börjar den stora riggen i bakgrunden att borra brunnen.

Den nya servicebyggnaden i Skeppshamn på Åstön, har grunden färdig. Idag börjar man borra efter vatten i anslutning till vägen nedanför Kapellhöjden.

Annons
Arbetena med avloppsanslutning till skjutfältets reningsverk är gjorda. Avloppet är således på plats och jobbet gick utan några problem, säger Sven Jansson, projektledare för servicebyggnaden.
Nu påbörjas borrningen efter vatten och förhoppningsvis kan det hittas på inte alltför stort djup. Desto djupare borrning desto större risk att vattnet är bräckt, vilket naturligtvis inte kan accepteras, säger Sven Jansson.
I servicehuset finns det ett mindre pentry, förutom toaletter och en dusch som blir tillgänglig för den besökande allmänheten i reservatet.
Önskemålen om en riktig toalett har framförts allt oftare under senare år från besökare i Skeppshamn, och inte minst de som gästar Åstödagen och hänvisats till de primitiva torrdassen.
Brunnen som man nu börjar borra ligger alldeles intill vägen upp till Gammahöjden. Borriggen är på plats sedan några dagar.
Då återstår själva huset som ska levereras under första hälften av november. Det är en modifierad sportstuga som anpassats enligt våra önskemål. En utvändig veranda under tak löper längs långsidan ut mot bukten och byggnaden är anpassad så att rullstolsburna ska kunna nyttja den utan problem, säger Sven Jansson.

Mer läsning

Annons