Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasiefesten slutade i fylleslag

Helgens gymnasiefest blev ett riktigt fylleslag: tio polisanmälningar, fyra fyllerister, beslag av hembränt. Och ett sådant kaos att polisen var på vippen att avbryta festligheterna.

Annons
800 ungdomar var anmälda till gymnasiefesten som ordnades på Folkets park, men polisen uppskattar antalet närvarande till åtminstone runt tusen. Festen skulle vara drogfri men enligt polisen som var på plats var det snarare motsatsen som rådde.
Fyra ungdomar var så fulla att de omhändertogs och vidarebefordrades till föräldrar och sociala.
Det var nära att vi tog beslut om att upplösa festen vid 23-tiden, säger vakthavande polisbefäl Tommy Nygren.
Enda anledningen till att den inte avbröts var det kaos som då skulle ha utbrutit.
Hos jourhavande förundersökningsledare Margareta Lindkvist låg tio anmälningar som summering av festen.
En 16-årig kille satt på marken när någon sparkade honom i huvudet. Killen tuppade av och hade riktigt ont i huvudet när han kvicknade till. Han hade själv ingen aning om vem som angripit honom men det fanns vittne till händelsen.
En 15-årig flicka fick knytnävsslag och smällar av en annan tjej.
Någon tog tag i en 19-årings krage och slet omkull honom.
Ett försök att passera en annan kille ledde till att en 17-åring blev knuffad och fick en smäll så han tappade glasögonen och sedan fick ta emot flera slag mot huvudet och överkroppen. Han upptäckte efteråt att han också blivit bestulen på sin mobiltelefon.
Fyra tjejer blev bestulna, en mera handgripligt medan de tre övriga hade låst in sina saker i skåp som sedan hade vittjats på allt de haft med sig, mobiltelefoner, mp3-spelare, kontanter, kontokort, busskort, kläder och annat. Tjuvarna hade dock ratat deras kläder som bara slängts omkring.
Utanför entrén tog polisen två petflaskor som bedömdes innehålla hembränt från en 17-åring.
På vägen utanför körde en 15-åring på moped in i en epa-traktor. Det slutade med att epaföraren hotade att döda honom samtidigt som han sparkade och slog mopedföraren. 15-åringen fördes till sjukhus.
Även på stan var det fall av misshandel och småbråk men huvudsakligen var det gymnasiefesten som krävde polisinsatser under lördagskvällen och natten.

Mer läsning

Annons