Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Habib fortsätter på eget spår - kvarnarna mal vidare

/
  • Genom att mp bytte sida har Habib Effatis möjligheter att påverka den lokala politiken blivit mindre. – Men för den skull ska jag inte lämna mina politiska visioner. Det kommer flera val, säger han.

Vilken politisk färg Habib Effati har är oklart. – Ja, vad ska man kalla det för ... Jag vet faktiskt inte. Men jag kommer att jobba för att klyftorna i samhället inte ska öka och att orättvisorna ska minska och för människors värde. Effati fortsätter att jobba för sina hjärtefrågor. Och tänker delta i alliansens möte i dag.

Annons
I förrgår blev det klart att miljöpartiet riktar sina blickar mot vänsterblocket. Nya förhandlingar väntar nu mellan s, v och mp. Habib Effatis roll som politisk vilde och med syfte att använda sitt mandat för att manövrera ut Sverigedemokraterna har därmed blivit inaktuell. Men att lämna posten som gruppledare för vänstern är inget han ångrar.
Nej, absolut inte. Jag gjorde mitt val oberoende av om miljöpartiet stannade med alliansen eller gick åt socialdemokraterna och vänstern. Jag driver mina frågor som tidigare.
Habib Effati är förvånad över miljöpartiets kovändning i den lokala politiken.
Jag blir förvånad om de får igenom så mycket mer hos socialdemokraterna. Den politiska plattform vi jobbade fram var bra för miljöpartiet och de fick gehör för alla sina frågor så jag trodde att de skulle vara nöjda. Jag får respektera deras beslut att de vänt sig åt andra hållet, säger han.
Att samarbeten bryts menar Effati är en del av det politiska spelet och något som man måste acceptera.
I dag kommer alliansen att träffas för att dra upp riktlinjer för hur de ska gå vidare.
Ska du gå dit?
Ja, jag ska gå dit och höra vad de säger.
Anita Bdioui är tilltänkt som kommunstyrelsens vice ordförande om socialdemokraterna kommer överens med miljöpartiet och vänstern. Enligt henne är det för tidigt att säga hur olika nämndsposter ska fördelas mellan partierna.
Nu väntar regelrätta förhandlingar.
Senast sista oktober väntar sig Anita Bdioui att allt ska vara klart.
Det är en ambition från oss alla. Samtidigt så måste såna här viktiga frågor få ta tid, säger hon.Mer läsning

Annons