Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade 15 nycklar i väskan - men tänkte inte stjäla bilar

Hon hade åtalats på 27 punkter och erkänner 23. I förrgår dömdes en 36-årig kvinna för tio olika brott, till fängelse i ett år och fyra månader.

Annons
36-åringen har förberett sig för att stjäla bilar och för att begå bedrägeri. Hon har handlat med stöldgods, kört onykter och utan körkort, använt narkotika och haft kniv på sig.
I slutet av april i år hade kvinnan amfetamin i kroppen när hon tjuvtankade bensin och sedan körde från stationen på Gärde i hög fart. För att undvika att bli gripen gick färden rakt genom korsningar och på fel sida av vägen. Kvinnan höll på att krocka med andra bilar, gjorde omkörningar på fel sida och var nära att köra på några hästar i Huli.
Samma dag ertappades hon med 15 bilnycklar och en startkrans i väskan, men nekar till att hon tänkt stjäla bilar. Samlingen förklarar hon istället med att hon tycker om nycklar.
36-åringen, som har missbruksproblem, förekommer sedan tidigare under 13 avsnitt i belastningsregistret. Hon dömdes så sent som vid årsskiftet bland annat för liknande brott.
Förutom det nu utdömda fängelsestraffet ska kvinnan också betala 3 300 kronor i skadestånd till en av de drabbade.

Mer läsning

Annons