Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad för datorhälerier

Efter tjuvtankningen spårade polishunden från bilen till 21-åringens lägenhet.
Där fanns två stulna datorer, och i dag häktades han för häleri.
Hans 22-årige kompis från Gnarp är misstänkt för bland annat en kamerakupp i Delsbo, men frigavs ändå.

Annons
De båda kompisarna tjuvtankade en bil på Statoil Alnö. Bilen var stulen i Bergsjö, och polisen hittade sedan bilen på en parkerking i Ljustadalen.
En polishund nosade direkt fram till 21-åringens lägenhetsdörr, och därinne kunde de båda kompisarna efter visst parlamenterande gripas.
Vid husrannsakan hittades två datorer. Den ena var värderad till 15 000 kronor och hade stulits ur en bil på Januarivägen förra veckan. Den andra hade stulits på Kantarellvägen ungefär samtidigt, berättade kammaråklagare Göran Kvist för domaren vid häktningsförhandlingen
21-åringen förnekade brott, och förklarade att han hittat båda datorerna i en sophög i sin trappuppgång. Han sade också att det bor minst tre tjuvar i hans hus, och att det kan vara någon av dem som gömt datorerna i soporna.
21-åringen har tidigare varit i djupt heroinmissbruk, men han förklarade nu att han hållit sig drogfri sedan i höstas då han började avtjäna sitt senaste straff. Men tingsrätten anser att det ändå finns risk för fortsatt brottslighet och häktar honom för häleri.
Den stulna bilen kan också ha setts i samband med ett inbrott mot en butik i Delsbo där 19 digitalkameror, MP3 spelare och en dator försvann.
I förhör har både 22-åringen och en medmisstänkt hälsing förnekat brott, och polisen har inte hittat stöldgodset. På fredagseftermiddagen frigavs 22-åringen av åklagaren.

Mer läsning

Annons