Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där

fotograf Anna Gullmark, vars kortfilm "Stängt p g a älgjakt" visas på Kulturmagasinet i nästa vecka tillsammans med två andra lokalt producerade kortfilmer,

Annons
Hur gjorde du din film?
Jag och Ulrika Östling jobbade en vecka under septemberjakten. Sedan klippte vi ihop en halvtimmes film som egentligen är mina reflektioner kring vad männen gör i skogen och varför det är så viktigt att jaga.

Vet du det nu då?
Ja, slutsatsen är att jag pekar på en möjlig anledning.

Vilken?
Det säger jag inte. Se filmen.

Var har den visats tidigare?
På en filmfestival här och en nere i Hälsingland. Film i Västernorrland och den andra festivalen har tagit hand om den och nyligen fick jag ett meddelande om att den nog ska norrut också. Umeå tror jag att det blir.

Har du sett de andra två filmerna som ska visas på Kulturmagasinet, Daniel Burmans I huvudet på en patient och Måns Berthas Den sista måltiden?
Ja. Daniels film tycker jag om för att den skildrar en situation han själv var i för några år sedan. Jag blev berörd. Den visar att livet kan vara jäkligt men det finns en utgång.
"Den sista måltiden" är jättekort och en sådan film ska man bara se och uppleva.

Har du själv nya filmprojekt på gång?
Jodå, lite grann. Sedan jag fick anställning som lärare vid Mittuniversitetets biljournalistikprogrammet har jag legat lite lågt. Men det är väl två konkreta projekt. Först ett personporträtt, en dokumentär, och så ännu en betraktelse kring varför män i vissa länder sitter och dricker te hela dagarna. Och så har man ju alltid saker i lådan.

Mer läsning

Annons