Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

/

... Jonathan Norberg, som nu söker statister till novellfilmen Francis.

Annons

Novellfilmen Francis regisseras av Ahmed Abdullah på Stockholms dramatiska högskola och ska spelas in i Sundsvall med start 2 september. Jonathan Norberg är produktionsassistent till filmen och söker nu statister.

Vad handlar filmen om?

– Den kommer handla om ett antal gästarbetare från Västafrika som kommer till Sverige för att plantera skog. Sedan blir det en konflikt mellan gästarbetarna och ledningen.

Vilka statister söker ni?

– Vi söker några som kan spela gästarbetare i bakgrunden, vissa har några repliker. Det är främst folk som har ursprung från Västafrika och som ska se ut att vara mellan 30 och 40 år. Men om man är lite yngre gör det ingenting, så länge man ser ut som 30.

Ska man ha några speciella egenskaper?

– Det är inget annat mer speciellt, man ska kunna prata engelska. Sedan får regissören välja vilka som passar in. Vi söker åtta stycken och räknar med att statisterna kommer vara med 6 till 8 dagar av inspelningen. De får ersättning också.

Vad är det för film?

– Det är en novellfilm, 30 minuter lång. Det är en examensfilm så vi får pengar från skolan och från Film i Västernorrland.

Hur känns det inför inspelningen?

– Det kan bli roligt. Jag hoppas att allt faller på plats bara, men allt brukar lösa sig.

Mer läsning

Annons