Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/
  • Else Ammor tänker inte ge upp kampen för Sundsvallspartiet och bevarandet av Petersvik.

... Else Ammor, ordförande för Sundsvallspartiet, som fick 706 röster och missade en plats i Sundsvalls kommunfullmäktige.

Annons

Vad gör ni nu?

– Vi har pratat lite i går kväll och i dag (måndag) och vi ska fortsätta att jobba med partiet. Jag släpper inte frågarna, vi kommer att kämpa emot kombiterminalen och försöka rädda Petersvik.

Varför tror du att ni inte kom in i fullmäktige?

– Det var väldigt svårt att komma ut med vårt budskap. Vi fick inte delta i #sundsvalltycker eller #kandulova. Det gjorde det svårt att få genomslag på så kort tid. Vi hade också svårt att få in insändare i Sundsvalls Tidning.

Hur ser du på valet i stort?

– Det var väldigt många som gick till Socialdemokraterna i Sundsvall. Missnöjesrösterna gick till (S) och (SD). Vi hade funnits för kort tid för att fånga upp dem.

Tänker ni ställa upp i nästa val?

– Målsättningen är att vi ska vara med då. Alla kanske inte är med, men vi är i alla fall några stycken som tänker fortsätta engagera oss.

Hur går ni vidare?

– Vi får fortsätta att jobba vidare med det vi tror på.

Spelar det någon roll att ni nu inte har någon plattform i kommunpolitiken?

– Det blir lite problematiskt. Men med ett eller två mandat i fullmäktige hade vi ändå inte fått någon insyn. Det som sker där är offentligt så det får vi i alla fall. Frågan är hur stort inflytande de små partierna i Alliansen får nu, Alliansen kanske inte ens överlever i Sundsvall till nästa val.

Hur kändes valresultatet när ni fick 1,1 procent?

– Det var tråkigt. Men vi hade ingen aning hur vi låg till och det var stora rörelser inom valmanskåren. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Det är jag ju bra på, jag har gjort det förut.

Mer läsning

Annons