Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Greta Kollberg

/

Hallå där Greta Kollberg, gallerist på Galleri Lustgården på Alnö, som den 6-7 december håller Whyart:s studio öppen för allmänheten. Bakom Whyart står bildskaparen och kläddesignern tillika Gretas dotter Anna Kollberg.

Annons

Vad kommer helgens besökare att få se?

– Det Anna visar i samband med den här öppna studion är olika bildsviter med grafiska tryck. Hennes senaste bildsvit är ett antal Gotlandsbilder, som kommer att visas för Sundsvallspubliken för första gången. De har tidigare visats i Stockholm och på Gotland såklart.

Ni har också bjudit in en gäst.

– Vi har bjudit in Eivor Schultz som är en duktig keramiker. För Sundsvallspubliken är hon kanske mest känd som Hästarnas mästare med sina hästobjekt. Men på den här utställningen kommer hon att ha hus och sjöbodar. Hon gör dem på sitt specifika sätt, precis som med hennes hästobjekt. Liksom i Annas bilder finns naturen med som en del.

Vilka borde komma till galleriet i helgen?

– Alla som är konstintresserade. De som tycker att konst ger dem något gott, en upplevelse. Att gå på en konstutsällning betyder inte att man måste kunna konst. Konst kan ju ofta betraktas som finkultur, men den har mängder av dörrar.

Mer läsning

Annons