Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir vd för HSB Södra Norrland

/

Hallå där, Christer Berglund, som från årsskiftet är ny vd för HSB Södra Norrland, en fusion av HSB Mitt och HSB Gävleborg.

Annons

Berätta om samarbetet?

– Det här är planer som vi haft länge, att göra om två företag till ett. Vi har sett att vi jobbar på samma sätt och då finns det ingen anledning att ha två styrelser och två vd:ar. För att ha råd att fortsätta utvecklas måste vi kapa kostnaderna och det gör vi genom att ha en gemensam utvecklingsavdelning, en gemensam kundtjänst och en vd. Vi har testat att arbeta på det här sättet det senaste halvåret och det har fungerat bra.

Vilka fördelar kommer det här samarbetet leda till på sikt?

– Vi blir mer konkurrenskraftiga. Vi kan fortsätta ha en lokal närvaro och det är väldigt viktigt. Det ska finnas personer kvar på de lokala kontoren, men sedan spelar det ingen roll vart vd:n, ekonomichefen och förvaltningschefen sitter någonstans. Vi kommer ha regionkontor i Gävle, Sundsvall och Östersund och flera lokalkontor som exempelvis Ånge, Bollnäs och Ljusdal.

Vad innebär den här förändringen för dig, som varit HSB Mitts vd?

– Jag har utsetts som vd för HSB Södra Norrland, och det innebär inga större förändringar för mig mer än att det blir en större region att finnas i. Men jag är van att resa till Örnsköldsvik och Östersund, och det finns bra resmöjligheter även söderut så det blir inga problem.

Mer läsning

Annons