Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han fick tillbaka bostadsbidraget

Ett fel i en lokaltidning i samband med en födelsedag fick konsekvenser för en 21-årig Sundsbruksbo.
Försäkringskassan tolkade uppgifterna så att mannen fått en sambo och drog in bostadsbidraget.
Nu har länsrätten gjort en annan bedömning och anser att han fortfarande är ensamstående

Annons
Den 21-årige mannen är enligt egna uppgifter ensamstående med en son. Någon kontakt med mamman har inte barnet. Han har en fästmö som under hösten förra året fyllde 18 år som enligt honom några gånger varje månad brukar övernatta hos honom. Hon studerar fortfarande på gymnasiet och bor hos sina föräldrar och tänker enligt egna uppgifter inte flytta innan studierna är avslutade.
Det var i samband med att artikeln om födelsedagen publicerade i november förra året som försäkringskassan beslöt att dra in mannens bostadsbidrag. Motiveringen var att det i artikel stod att hon bodde tillsammans med mannen. Något som paret förnekade och hävdade var uppgifter som reportern felaktigt skrivit.
Mannen begärde därför i början av detta år omprövning av beslutet och till stöd för kravet lämnades en förklaring från reportern som erkände att hon missförstått en hel del beträffande flickvännens bostadsort.
Även grannar intygade att paret inte var sammanboende. Försäkringskassan vidhöll sin ståndpunkt i februari i år och hävdade att de bodde tillsammans så ofta att samboförhållande föreligger.
Ärendet överklagades till länsrätten som har en motsatt åsikt om även om de i domen skriver att det finns indikationer att paret bor tillsammans är det inte tillräckligt för att göra bedömningen att mannen inte längre är ensamstående med barn

Mer läsning

Annons