Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ska locka turisterna till Sundsvall

/
  • Vad är det ni ska göra?—Vi ska lägga upp en ny strategi för länet. Vi ser turismen som nästa stora bransch. I gruppen sitter kommunalråd från länet, folk från näringslivet, Hotell Höga kusten och representant från länsstyrelsen. Arbetet kommer i gång i höst så vi har inte planerat så mycket än. Men vi kommer att titta på om vi kan utveckla något nytt för att öka turismen.Vad lockar turister till Sundsvall?—Vi har en stor basindustri och turismen består till stor del av besöksnäringen i stan. Turism är inte bara glass och sandaler. Vin och Sprit har en bra besöksapparat. Ortviken tar också emot besökare på ett bra sätt.  Dessutom har vi en stark handel i Sundsvall. Folk kommer hit från Hälsingland, Örnsköldsvik och Öresund för att handla och ha trevligt. Varför valdes du till det här uppdraget?—Jag står ju till förfogande nu när jag har lämnat Södra Berget. Så jag är ju en diversearbetare som kan ta tillvara på det jag har lärt mig. Har du någon dröm för vad ni kan uträtta?—Drömmen är att det kan fortsätta att vara som det är nu. Och att handeln kan fortsätta att vara lika stark. Det är Sundsvall och Göteborg som ökar mest i Sverige. Visserligen har Sundsvall låga siffror att utgå ifrån, men vi är på väg uppåt. Utbyggnaden av stan är jätteviktig och Stenstan lockar många turister.

Lars-Jerker Molin arbetar med att ta fram en ny strategi för att få fler att välja Västernorrland och Sundsvall som turistmål.

Annons
Vad är det ni ska göra?
Vi ska lägga upp en ny strategi för länet. Vi ser turismen som nästa stora bransch. I gruppen sitter kommunalråd från länet, folk från näringslivet, Hotell Höga kusten och representant från länsstyrelsen. Arbetet kommer i gång i höst så vi har inte planerat så mycket än. Men vi kommer att titta på om vi kan utveckla något nytt för att öka turismen.

Vad lockar turister till Sundsvall?
Vi har en stor basindustri och turismen består till stor del av besöksnäringen i stan. Turism är inte bara glass och sandaler. Vin och Sprit har en bra besöksapparat. Ortviken tar också emot besökare på ett bra sätt. Dessutom har vi en stark handel i Sundsvall. Folk kommer hit från Hälsingland, Örnsköldsvik och Öresund för att handla och ha trevligt.

Varför valdes du till det här uppdraget?
Jag står ju till förfogande nu när jag har lämnat Södra Berget. Så jag är ju en diversearbetare som kan ta tillvara på det jag har lärt mig.

Har du någon dröm för vad ni kan uträtta?
Drömmen är att det kan fortsätta att vara som det är nu. Och att handeln kan fortsätta att vara lika stark. Det är Sundsvall och Göteborg som ökar mest i Sverige. Visserligen har Sundsvall låga siffror att utgå ifrån, men vi är på väg uppåt. Utbyggnaden av stan är jätteviktig och Stenstan lockar många turister.

Mer läsning

Annons