Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tävlar i tv – Njurunda SK kan bli vinnare

/
  • Njurunda SK har betytt mycket för Linus Werneman.

När tävlingsprogrammet Atleterna drar i gång i SVT har Njurunda SK en anledning att hålla tummarna lite extra.
Den anledningen heter Linus Werneman, om han står som programseriens slutgiltiga segrare ger det klubben klirr i kassan.

Annons

Den 22 augusti dyker hockeykillen Linus Wernerman upp i rutan när SVT:s lördagsunderhållning Atleterna börjar sändas. I programmet tävlar deltagarna i olika idrottsgrenar och var och en har fått välja en förening som de vill skänka 125 000 kronor till om de vinner. 23-årige Linus Wernerman valde Njurunda SK.

– Jag flyttade från Stockholm till Njurundabommen när jag var 12 år och började spela hockey i klubben. De har betytt mycket under ungdomsåren och jag har velat att de ska kunna ha en inlinesmatta där, så att ungdomarna ska kunna spela och utvecklas under sommaren.

Linus lämnade Njurunda SK i samband med att han började på hockeygymnasiet i Timrå och har både allsvenska och elitseriematcher på meritlistan.

I dag är han 23 år och bor i Stockholm och jobbar som personlig tränare. Idén att söka till det fysiskt utmanande tv-programmet kom i samband Melodifestivalen.

– Jag satt hemma med fjällan och tittade på den, efter programmet kom ett inslag där de sökte deltagare till Atleterna och då sa hon att jag borde söka.

Han sökte och fick komma på audition. Tuffa utmaningar väntade och till slut var han en av åtta killar som blev uttagna. Inspelningarna är avslutade och nu får han snart se sig själv i rutan.

– Det känns lite pirrigt. Det blir spännande att se vad de tar med. Men jag tror att ni kommer att bli bjuda på skratt. Jag hoppas att hela Njurunda hejar på mig, säger han.

Mer läsning

Annons