Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vann högvinsten: "Vill vara miljonär resten av livet"

/
  • Så fort Aref Hashemi insåg att han hade vunnit fem miljoner gick han ner i en målgest.
  • Altaf Hashemi stod i kulisserna och filmade när hans bror Aref skrapade. När brodern vann storvinsten började han skratta.

Den senaste från Sundsvall att bli rik på triss är Aref Hashemi, 24 år.
Han valde rätt bland 80 lotter – och skrapade hem fem miljoner i direktsändning.
– Nu vill jag vara miljonär resten av livet, säger han.

Annons

Sundsvallsbon Aref Hashemi befinner sig sedan den 18 maj i Övertorneå. Där studerar han till bilmekaniker. Han tänker fortsätta sina studier – trots att han nyligen blev miljonär.

– Många frågar varför jag kommer tillbaka till skolan men kunskap kan man ha med sig hela livet. Inte pengar, säger Aref Hashemi.

Det var en lördagsnatt, den 1 mars, som det hände. Aref Hashemi hade varit ute med några vänner när han bestämde sig för att köpa en trisslott på nätet.

– Jag brukar inte spela, men jag har köpt triss då och då när jag känner för det.

Han upptäckte att han hade en oskrapad lott på sitt konto. Den innehöll tre tv-rutor.

En torsdagsmorgon drygt tre månader senare, den 11 juni, tog Aref Hashemi plats i rutan i TV 4. Han fick välja en av 80 lotter. Han valde nummer 15, efter den spanske fotbollsspelaren Jesús Navas tröjnummer i Manchester City.

Lotten var en femmiljonersvinst. Den enda.

– Jag fattade ingenting när jag vann. Allt blev jättekonstigt framför ögonen. Jag visste inte vad jag skulle göra eller vad jag skulle titta på eller om jag skulle springa fram till min bror. Jag kände mig tokig, det var så mycket känslor, säger Aref Hashemi.

Redan från början sa han att han skulle betala av sitt bolån på "hundra tusen nånting".

Mer vet han inte.

– Jag får nya idéer allt eftersom. Men jag tänker inte ha bråttom att spendera pengarna.

Till en början tänker Aref Hashemi bara ta det lugnt och avsluta sina studier i Övertorneå. Han pluggar hela sommaren, förutom två veckor i juli. Om ungefär ett år är han utbildad bilmekaniker.

Aref Hashemi tror att livet kan komma att förändras efter vinsten. Men inte han själv.

– I början tyckte jag att det var mycket pengar, men nu känns det som att det är lite och jag vill ha mer, säger han och skrattar.

Han fortsätter:

– När man inte har pengar tänker man att "om jag vinner pengar ska jag göra det och det". Men när man får pengar får man nya idéer. Jag tror att ju mer pengar man har, desto mer vill man ha.

Därför vill han försöka satsa en del av vinsten på något som kan generera mer pengar. Aktier, fonder eller investeringar.

– Så pengarna inte bara försvinner. Jag vill försöka vara miljonär hela livet, inte bara en gång.

Mer läsning

Annons