Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Hedlund (C): "När krubban är tom bits hästarna"

/
  • Hans Hedlund (C), gruppledare för Centerpartiet är öppen för bredare politiska lösningar i landstinget.

Centerpartiets tunge politiker inom landstinget Hans Hedlund blev även han överraskad över att landstingsrådet Elisabet Strömqvist tappar sin position.

Annons

– Socialdemokraterna brukar inte agera på det här viset. De brukar lösa det här internt och inte via tidningar eller sociala medier, säger Hans Hedlund.

De konflikter som ändå visas upp menar han har vissa förklaringar.

– Det har varit en diskussion länge mellan sjukhuset, men när krubban är tom då bits hästarna och det är väl i det läget som vi är nu, säger Hans Hedlund.

När det gäller ett eventuellt intresse från Centerpartiet att delta i bredare politiska lösningar för Landstinget Västernorrland stänger han inga dörrar.

– Varje parti måste ta sitt ansvar för det är därför som vi är valda. Sen har jag även tidigare sagt att jag tycker det är olyckligt att Socialdemokraterna har låst sig vid en skattesats på 50 öre, säger Hans Hedlund.

Centerpartiet har i stället gått ut och krävt en höjning av landstingsskatten med 80 öre.

Han tror inte heller att man kan fokusera alltför hårt på att spara på Sollefteå sjukhus.

– Det går inte att bara hänga ut ett sjukhus. Nu har det blivit mycket fokus på att Sollefteå sjukhus ska rädda Landstinget Västernorrlands ekonomi, men så är det inte. Du måste dra ner på alla tre sjukhus för att komma i balans, säger Hans Hedlund.

Känner du någon oro för den framtida politiska processen när det gäller besparingar i landstinget?

– Jag har nog inte landat i den frågan än, men hittills kan jag tycka att Socialdemokraterna har hållit processen väl internt utan att ta en större diskussion innan allt började trassla runt i media, säger Hans Hedlund.

Mer läsning

Annons